MIT KÉPVISELSZ A KÖRMÖD SZÍNÉVEL?

Piros, vörös és bármilyen vér-árnyalat:

Az önérvényesítés, az akaratátvitel, az agresszió energiája. Amíg ezt a színt viseled, óvakodnod kell a meggondolatlan döntésektől.

Egy kis időre harcos amazonná változol, aki az átlagosnál több szexuális vonzerővel rendelkezik, – és a tőled megszokottnál többször bocsátkozol konfliktusba is.

Hódításhoz – és a határozott fellépés megtámogatására egyaránt jó választás.

A marsikus (Kos, Skorpió) hölgyek színe.

 

 

Rózsaszín – és egyéb pasztell színek:

Visszafogottság, szolidság, szelídség, jó ízlés… Nem harsogja a nőiséget, hanem a maga természetességével kelti a vágyakat.

Egyensúlyhoz segít a szeretet adok-kapokjában, melegséget visz a mindennapokba.

A félelem ellenszere, megnyugtatást, gyengédséget, biztonságot közvetít,- csökkenti az önbizalomhiányt és az agressziót. Érdemes megtörni kicsit más színnel vagy mintával, mert önmagában túl sebezhetővé, kiszolgáltatottá tehet.

A vénuszi (Bika, Mérleg) hölgyek színe.

Sárga, narancs, arany:

Egyértelműen a Nap árnyalatai,- az életerő, a boldogság, a nyitottság, az optimizmus jelképei.

Műveltséget, értelmet, bölcsességet, derűt, öntudatot és kreativitást ad a viselése, – ugyanakkor túl tömény mértékben erősíti a hatalomvágyat, a büszkeséget, a feltűnést… és olykor jócskán ellustít… ezeket a következő manikűrig illik jól helyén kezelni.

Fényével, melegségével mindenkor emeli az ünnepek hangulatát.

Az Oroszlán típusú hölgyek színe.

A lila és a viola árnyalatai:

Egy magasabb szellemi – majdnem spirituális – beállítottságot vonzol vele, – választásával az intellektuális felszabadultságot, és a függetlenségvágyat tolmácsolod.

Érdemes egyéb színnel „lágyítani”, kombinálni, hogy ne készítsd ki teljesen a környezetedet a határok be-nem-tartásával, a korlátok el-nem-ismerésével.

Külföldi utakra és jogi ügyek idején hasznos viselet.

A jupiteri (Nyilas) hölgyek színe.

A kék, a zöld és a türkiz:

Nem tipikus körömlakk-színek… általában a merészebbek vállalják be, és ők sem rendszeresen.

Viselése nagyfokú lázadást és forradalmi energiákat tolmácsol, valamint számíts arra, hogy a körmödön kívül is valamiképp ki fogsz lógni a sorból.

Minden árnyalata mágnesként vonzza a feszültséget, de egyben a zseniális gondolatokat is. Amíg ez van az ujjaid végén, érdemes figyelned a hirtelen bevillanó ötletekre,- később még jól jöhetnek.

Az uránuszi (Vízöntő) hölgyek színe.

A fehér és az ezüst tisztasága:

Naivság, ártatlanság, könnyek általi megtisztulás, gondoskodás, anyai érzelmek… Inkább csak díszítésként – vagy egy-egy körömre – használd, mert nagymértékben növeli a hangulatingadozások és az érzelmi feltolulások esélyét.

A túl sok fehér gátat vet a gondolatok szabad áramlásának, veszítesz a racionalitásodból, – a túl sok ezüst pedig lelkileg megterhelő időszakot és túl erős kötődéseket hozhat.

Megható családi eseményekre viszont kiváló választás.

A Hold-típusú (Rák) hölgyek színe.

 

A barna, és a föld natúr színei:

Amíg ezeket viseled, biztonságot árasztasz – vagy épp biztonságot keresel.

Vigyázz, hogy ne daráljon be a napi rutin, ne vessz el túlságosan a részletekben.

Ezek a színek erősítik a racionalitást,- de egyben a rugalmatlanságot is… ilyen színű körmökkel szükséged lehet rá, hogy ne légy túl földhözragadt, engedj kicsit az elveidből. De legalább jobban tudsz pihenni, lenyugodhatsz,- és az anyagi dolgaidat is jobban átlátod.

A Bika és Szűz hölgyek színe.

 

Tarkabarka vagy sok színű köröm:

Jól szétdobálja, megosztja az energetikát, – ennélfogva te is szétszórtabb leszel, nehezebben sikerül egy adott dologra koncentrálni.

Cserébe feléleszti a kíváncsiságot, a tudásvágyat… bár a dolgok mélységére nem enged le.

Olyan időszakra javaslom, mikor a fő szempont nem az összeszedettség, hanem a pihenés, a kikapcsolódás, a barátokkal való időtöltés, az új kapcsolatok begyűjtése.

A merkúri (főként Ikrek) hölgyek színe.

 

 

Fekete és sötét-szürke:

Önálló színként, mind a tíz körömre nem ajánlanám, mert blokkolja az energiákat, de más, hozzá illő színek kiegészítésére tökéletes.

Segítségével csökkentheted a fájdalmaidat, miközben jobb állóképességre, kitartásra és szilárdságra ösztönöz. Fegyelmezettséget sugároz, és megfelelő arányban alkalmazva segít legyőzni a fáradtságot.

Hivatásváltáskor, szakmai interjúkon vagy vizsgaidőszakban kifejezetten jól jöhet.

A szaturnuszi (Bak) hölgyek színe.

 

És a “veszélyes” energia…

Létezik az a bizonyos skála,- tudod – amit a festők is használnak. Na, itt nem véletlen a színek sorrendje, mint ahogyan az sem, hogy melyik szín melyikkel van szemben.

Ha te előszeretettel párosítod a körmeiden a skálán egymással szemben álló színeket, akkor tudd, hogy a plútói energiákat vonzod. Veszélyei a túlzott végletesség, a könyörtelenség (mondjuk bosszúálláshoz épp tökéletes).

Előnyei a mélységek kutatása, felfedezése, –  a rejtélyek fürkészése, a teljes regenerálódás. Az ilyen körömszínű időszak tökéletes arra, hogy újrakezdd az életed… minden más esetben csak óvatosan alkalmazd.

 

 

Végül – de nem utolsó sorban…

A méltán népszerű natúr francia manikűr a természetesség energiáját vetíti ki, viselője egyben látszólagos magabiztosságot és ártatlanságot sugároz.

És a sellőpor, az apróbb-nagyobb strasszok, fénylő-csillogó kütyük – nyilván mennyiségtől függően – a Neptun bolygó hatásánál fogva megpróbálják megtörni, lágyítani – vagy épp elrejteni, titokzatossá tenni a választott színt – és mindazt, amit jelképeznél vele.

Halak típusú hölgyek bátrabban bánhatnak ezekkel.  🙂

 

SZÉPÜLJÜNK TUDATOSAN!